Antall besøkende


tirsdag 27. april 2010

Klapping


Min lille Lu har lært seg å klappe for noen uker siden. Hun klapper i tide og utide, og synes det er stor stas. I kveld sang jeg godnattsangen for henne, og da klappet hun også. Jeg synes ikke det passer seg med klapping til kjæreGudjeghardetgodt, og det sa jeg til henne. Men jeg tror ikke det nådde helt inn.

Jeg håper bare hun ikke blir som alle de irriterende tenåringene som er publikum på Norske talenter, Idol og lignende. De klapper stort sett kun når det ikke passer seg. Hva er det slags klappekultur vi har i dette landet? Når en klapper på en og tre på killing me softly er det noe i musikkundervisningen på skolen som har feilet veldig.

Dette med klapping og applaus er i grunnen et ganske fascinerende konsept. Den spontane gledesklappingen til min lille Lu er veldig sjarmerende, det syns jeg. Men det er egentlig litt rart av vi slår hendene sammen hardt og raskt for høflig å vise vår aksept til det nylig inntrufne.

Vi har også mange forskjellige klappestiler:

Du har den store mannen som klapper med sin hule hånd. For de i umiddelbar nærhet kan dette være temmelig smertefullt i ørets indre gang. Han har gjerne litt lubne hender, og klapper med en særegen lyd.

Så har vi den ivrige bedehusklapperen. Han klapper annenhver gang skrått høyre mot venstre hånd og motsatt. Han smiler gjerne bredere og bredere for hvert klapp. Lyden er ikke det viktigste her, det er apperance'n som er i sentrum.

Møt også fru vestkantklapper. Hun bruker sin dominante hånd til forsiktig å treffe den andre håndflaten. Her er det pekefinger, langfinger og ringfinger mot håndflaten som gjelder. Dette er sittende klapping, må hun stå er det ikke med glede.

Så har du unge herr partyklapper. Han holder hendene høyt, svette og med en anelse røyk- og øllukt. Svaien er viktig her. Armbevegelsene som tilslutt ender i et forsiktig, nesten lydløst klapp er et fast innslag på festivaler. Han vaier i takt med den rolige musikken, og fyrer gjerne opp lighteren samtidig.

Så har du jazzklapperen. Han klapper med hele kroppen, og er veldig opptatt av å klappe på to og fire, aldri en og tre, nei gudforby. Noen ganger, når musikken er riktig så avansert, klapper han på en, fem og elleve. Han nikker gjerne i samme takt, og foten skal trampe litt sånn forsiktig samtidig.

Og tilslutt, den vanlige klapperen. Han står rett opp og ned mens han klapper litt sånn stivt. Han klapper høflig, uten noe ekstra innlevelse.

Det blir spennende å se hvem lille Lu blir, hvilken klapper hun blir. Men enn så lenge er hun den spontane barneklapperen. Og det liker mammaen til Lu.

6 kommentarer:

  1. Det er vel også litt opp til hvilke rytmer dere eksponerer henne for? 11/16 hadde vært stilig å vokst opp med. Men den gang ei.

    SvarSlett
  2. Herlig innlegg og beskrivelse av klapperne. Den bedehusklappinga var spesielt fonøyelig. ☺ Å bli klappet for etter nattasangen er da bare sjarmerende. Det er jo ikke hver dag man blir klappet for? Som når man leverer en skoleoppgave eller har produsert et heftig excelark eller stilig powerpoint-presentasjon på jobben - da hadde det vært kult med applaus. Men sånn taktfast klapping under sangnumre, det er en uting. Skal det liksom bli mer folkelig med den der klappinga?

    SvarSlett
  3. Jeg har ei lita ei som også driver med spontan babyklapping. Og det resulterer jo i at alle vi andre også klapper.
    Vi har et par rockeklappere. Jeg klapper energisk på håndball- og fotballkamper.
    Og ang duken vår - den er av merket LOLA. Kul, ja. Veldig bra kvalitet, nei.

    SvarSlett
  4. Heisann :)

    Babyklapping er en ting det virkelig går unna på her i huset også :)

    Så koselig at du ville være med på min giveaway! ;) Ønsker deg lykke til og fortsatt god søndag! :)

    Mvh. Rebekka
    www.frumaela.com

    SvarSlett
  5. Fabelaktig! Et helt innlegg viet Klappingen! Og med tanke på hva du skriver så er det et studium verdt :-)
    Jeg la meg til som følger, kjekt å vite at jeg kan finne tilbake til en underholdende blogg!
    Hilsen Liv

    SvarSlett
  6. If you're trying hard to lose pounds then you absolutely need to jump on this brand new personalized keto meal plan.

    To create this service, certified nutritionists, personal trainers, and professional chefs united to develop keto meal plans that are efficient, painless, economically-efficient, and fun.

    Since their grand opening in early 2019, 1000's of clients have already completely transformed their figure and health with the benefits a good keto meal plan can offer.

    Speaking of benefits; in this link, you'll discover eight scientifically-proven ones offered by the keto meal plan.

    SvarSlett