Antall besøkende

torsdag 13. mai 2010

Magesjau


Vi har nettopp vært på reise til sydens land. Det er jo flere av dem, men for meg går de for det samme. Alle snakker skandinavisk, og det er palmer og bølgebrus. (Og krøllebrus, at jeg aldri kan huske å ta med meg rettetanga mi...) I år var det også gratis brus i baren. All maten var gratis, det føltes i alle fall slik. All inclusive kalles det, vi har betalt i dyre dommer på forhånd. Men det er to måneder siden beløpet ble trukket fra kontoen, så nå føles det helt gratis.

Jeg er en erfaren sydenreiser, fra barnsben av, og mine foreldre har alltid vært nøye med å fylle reiseapoteket med alle slags festlige remedier. De viktigste innslaget av dem alle heter Idoform. Du skal være i form, og ikke på do.

Kapslene skal svelges to og to, og tas i mengdevis både før og under sydenturen. Tross disse pillene endte jeg ofte opp på do, og ikke i form. Ny mat og dårlig hygiene, sa mor, og stappet i meg to ekstra for hvert dobesøk. Softis og isbiter var forbudt.

Jeg hadde nesten litt dårlig samvittighet da jeg ba om enda en cola med isbiter. Thank you, sa den greske damen da hun gav meg dispenserbrus med lite kullsyre, og jeg lurte litt på hvorfor hun takket meg.

Lille Lu spiste gratis, sånn helt på skikkelig. Og fuglene danset rundt bordet vårt. De lærte seg fort at lille Lu var av den spandable sorten. Minst halvparten av maten vi plasserte foran henne gikk omveien om bakken før fuglene ble mette. Hun ble fascinert av den ville kampen mellom småspurvene som ville spise pasta carbonara. Tåler egentlig spurvemager egg og melk? Etegildet tok særdeles av da det havnet en såvidt påbegynt baguett på bakken. Jeg tror de greske damene var glade for fuglene. Det ble mindre å koste opp for dem.

Lille Lu er i en alder av elleve måneder fortsatt bleiebruker, og vi som foreldre får ta del i gleden av illeluktende bleier med hele maiskorn i. For maiskorn tygges nemlig ikke med to og ei halv tann. De går intakte gjennom hele fordøyelseskanalen, og en kan lure på hvilken ernæringsmessig hensikt de faktisk har. Eller om de kun er til å øve opp pinsettgrepet på.

Dette året tenkte jeg mest på lille Lu, og hadde solfaktor 50, UV-drakt og solhatt i kofferten. Jeg hadde ikke med meg Idoform for første gang på ferietur.

Det gikk opp for meg etter noen dager med normale dobesøk i sydens land dette året: Isbiter er ikke farlige, heller ikke ny mat og salat. Jeg tåler faktisk ikke Idoform!

(Bildet er lånt fra ava7.com)

3 kommentarer:

 1. idoform er oppskrytt! har aldri vært så god i syden-magen som etter at jeg sluttet å huske å ta med den ;)

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Haha! Fantastisk:) !

  Eg likar at du har byrja å skrive att!
  "Hurraa for deeeg-Jeeeiii" *klappe klappe klapp*

  (og forresten so er det ikkje berre Vetle Lu som bæsjer heile mais, folk med tenner gjer og det..! -ikkje spør korleis eg veit det..)
  Hohooo!

  SvarSlett